Tandvleesontsteking

Gezond tandvlees wordt nog steeds hevig onderschat. Niet alleen is het van belang voor het behoud van uw tanden en kiezen, maar zorgt ook voor een gezond lijf. Een uit de hand gelopen tandvleesontsteking (parodontitis) kan verlies van kaakbot rondom uw gebit veroorzaken. Dit proces kan op zijn beurt reacties in het lichaam veroorzaken die de kans op o.a. diabetes, hartinfarct, longontstekingen, herseninfarct, vroeggeboorte (bij zwangerschap), zwangerschapsvergiftiging, aanzienlijk kunnen verhogen.

Niet alleen hebben ontstekingen in de mond een direct effect op het lichaam, maar ook visa versa. Roken, stress, dieet, te korten in het lijf (zoals bijvoorbeeld vitaminen en mineralen), systemische afwijkingen, DNA voor parodontitis en energie stoornissen hebben allemaal effect op het ontstekingsproces in de mond en kunnen deze aanzienlijk verergeren.

Voor het behandelen van tandvleesontstekingen kijken we dus niet alleen naar de oorzaken in de mond zoals o.a. tandsteen, plak, speeksel kwaliteit en bacterie soorten, maar we kijken ook naar de risico verhogende factoren zoals fysieke gezondheid, psychische gezondheid, dieet, gewoonten, energie niveau en erfelijkheidsfactoren.

 

Ga naar een behandeling hoe werkt het.